Нефьодов сказав, коли товарно-транспортні накладні переведуть в електронний вигляд

Нефьодов сказав, коли товарно-транспортні накладні переведуть в електронний вигляд

Укрінформ
Голова митної служби Максим Нефьодов сподівається, що через певний час повністю переведуть всі товарно-транспортні накладні в електронний вигляд, і буде повна база, що дасть змогу відстежувати рух товарів.

Про це він сказав в інтерв'ю DT.UA.

"Я дуже сподіваюся, що через певний час ми повністю переведемо всі товарно-транспортні накладні в електронний вигляд, і у нас буде повна база, що дасть змогу відстежувати рух товарів. Ми (скоріше навіть Мінфін і податкова) працюємо над тим, щоб зробити штрих-коди на певні категорії товарів. На сигарети та алкоголь, та, можливо, в майбутньому — на медицину. Але мені видається фантастикою повірити в те, що можна змусити китайські компанії ліпити український штрих-код на кожну партію джинсів. Проте навіть робота з підакцизною групою вкупі з єдиною базою ТТН (товарно-транспортні накладні - ред.), з допомогою якої можна буде в електронному вигляді відслідковувати рух товару, — це вже дуже потужна річ", - зауважив Нефьодов.

Читайте також: Нефьодов розповів про три основні напрями боротьби з контрабандою

Він додав, що це не питання місяців, бо потребує інтеграції в єдину систему всіх суб'єктів економічної діяльності, українських ритейлерів і великих торгових компаній. "Мабуть, це справа кількох років, і рух у цьому напрямі кардинально необхідний", - наголосив очільник митниці.

Фото: Альона Шорохов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-