Підприємство Фірташа не допустило інспекторів для проведення екологічної перевірки

Підприємство Фірташа не допустило інспекторів для проведення екологічної перевірки

Укрінформ
Інспектори Державної екологічної інспекції, які прибули на ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», не були допущені до проведення перевірки.

Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов у Facebook.

“Вчора інспектори прибули на ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», кінцевим беніфеціаром якого є Дмитро Фірташ. Наші фахівці не були допущені до проведення перевірки”, - написав Фірсов.

За його словами, до інспекторів вийшла людина, яка назвала себе «представником» охорони, і почала заважати проходу по території. “Все це відбувалось у грубій формі, майже з матюками, «охоронець» відчуває себе господарем і майже богом. Йому абсолютно байдуже на всі держоргани, хто б туди не прийшов. Звичайно, що проблема не в охоронці, це позиція керівництва підприємства та його власника. Навіть доручення Прем’єр-міністра для них не є аргументом», - заявив Фірсов.

За його даними, востаннє екологічна перевірка на «Азоті» відбулась у 2013 році, і це дуже показово.

Читайте також: Підприємство Фірташа обмежать в енергоспоживанні через борги

«Азот» - підприємство хімічної промисловості, яке виробляє аміачну селітру, карбамід, азотну кислоту, аміак та інше. Виробництво таких речовин має величезні ризики і завдає шкоду навколишньому середовищу, наголосив керівник Держекоінспекції.

При цьому він заявив про необхідність збільшити розмір штрафу за недопуск інспекторів на територію підприємств. “Недопуск для підприємства-забруднювача сьогодні коштує 750 гривень. Навіщо допускати екоінспекторів, які нарахують реальні збитки? Наразі має бути прийнятий закон, яким передбачене розширення повноважень ДЕІ і підвищення штрафів за недопуск. Для підприємства це має стати невигідно, а державі вчасний екологічний контроль дозволить нарешті контролювати забруднення довкілля”, - підкреслив Фірсов.

Як повідомлялося, Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» (місто Сєвєродонецьк Луганської області) є третім за розміром в Україні виробником аміаку і одним з найбільших в Європі підприємством хімічної промисловості з виробництва азотних добрив, метанолу, оцтової кислоти, вінілацетату і його похідних, ацетилену, формаліну, каталізаторів, товарів побутової хімії й іншої хімічної продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-