ДТЕК Західенерго підозрюють у зловживанні монопольним становищем - розслідування

ДТЕК Західенерго підозрюють у зловживанні монопольним становищем - розслідування

Укрінформ
Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав розслідування щодо можливого зловживання монопольним становищем ПАТ «ДТЕК Західенерго».

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

«Антимонопольний комітет Україна розпочав розслідування щодо можливого зловживання монопольним становищем ПАТ «ДТЕК Західенерго», - йдеться у повідомленні.

У так званій зоні “Бурштинського енергоострову”, в межах Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей, близько 90% електроенергії виробляє ПАТ «ДТЕК Західенерго».

Антимонопольний комітет України отримав інформацію, що у серпні-вересні 2019 року компанія продавала на ринку двосторонніх договорів (РДН) та внутрішньодобовому ринку (ВДР) значно менше електроенергії, ніж заявлені погодинні обсяги купівлі. Обсяги імпорту електроенергії в цей період були дуже незначними, а можливості закуповувати електроенергію з основного ринку у користувачів зони “Бурштинського енергоострову” немає технічної можливості. Тобто в цей період був постійний попит споживачів, але єдиний крупний продавець його не задовольняв.

Читайте також: Антимонопольний комітет дозволив власнику мережі ProStor купити "Космо" - ЗМІ

АМКУ вважає, що компанія реалізовувала електроенергію на так званому балансуючому ринку, де тарифи значно вищі, ніж на РДН та ВДР. Комітет вбачає в цьому не лише ознаки монопольного становища з боку ДТЕК Західенерго, але і зловживання ним. Саме тому комітет розпочав розслідування.

У серпні й вересні АМКУ повідомляв Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, про ознаки порушень на «Бурштинському острові», однак реакції не отримав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-