В Україні будуватимуть бетонні дороги за прикладом Білорусі — Криклій

В Україні будуватимуть бетонні дороги за прикладом Білорусі — Криклій

Фото
Укрінформ
У найближчі 5 років в Україні будуватимуть автошляхи із застосуванням сучасних технологій, серед яких і цементобетонні дороги за прикладом Білорусі.

На цьому наголосив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час спільного брифінгу з міністром транспорту і комунікацій Республіки Білорусь Олексієм Авраменком у рамках Другого форуму регіонів у Житомирі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Досвід Білорусі ми переймаємо. У нас навіть є організація «Білавтодор», яка нарощує свій потенціал, підвищуючи конкуренцію. Раніше дороги не будувалися не тільки через відсутність політичної волі та інші пріоритети, але також через відсутність дорожнього фонду. У цьому році він буде рекордним і може отримати майже 75 мдрд грн, не враховуючи підтримки міжнародних фінансових організацій. У програмі дій уряду ми поставили дуже амбітну мету щодо 24 тис. км доріг упродовж 4,5-5 років. Там передбачено використання новітніх технологій, серед яких - цементобетонні дороги», - розповів Криклій.

За його словами, цементобетонні дороги не є панацеєю, адже все залежить від кожної конкретної ділянки.

Білоруський міністр у свою чергу зазначив, що в Білорусі модернізовано цементні заводи і ведеться активне будівництво цементобетонних доріг з гарантією експлуатації на 25 і більше років.

«У нас в рамках державної програми прийнято рішення про порівняльний аналіз будівництва автомобільних доріг з асфальтобетону і цементобетону. Ми модернізували свої цементні заводи і впродовж останніх років ведемо активне будівництво цементобетонних доріг з гарантією експлуатації на 25 і більше років. Практично все нове будівництво – це цементобетонні дороги, і в майбутньому будемо продовжувати таку практику», - додав Авраменко.

Читайте також: Кабмін призначив тимчасового керівника Укравтодору

Обидва міністри візьмуть участь у круглому столі щодо поліпшення судноплавства на річках Дніпро та Прип’ять.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-