Податкові надходження у січні-вересні перевищили план на 800 мільйонів

Податкові надходження у січні-вересні перевищили план на 800 мільйонів

Інфографіка
Укрінформ
Податкові надходження у січні-вересні 2019 року перевищили план на 0,8 млрд грн. Загалом, за 9 місяців Податкова служба забезпечила до держбюджету 331,1 млрд грн, що на 15,8%, або 45,3 млрд грн більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби України

"Завдяки якісному адмініструванню податків нам вдалося виконати план по надходженнях до бюджету за січень-вересень 2019. Варто відзначити, що нові підходи у роботі Податкової дозволили зробити це без силового тиску на підприємців, використовуючи ризик-індикатори, значне підсилення аналітичної функції, відпрацювання сектору мінімізаторів. Навіть в період трансформаційних змін Нова Податкова вже демонструє підвищення ефективності", - зазначив голова ДПС Сергій Верланов.

Як зазначено в повідомленні, індикативні показники для ДПС на січень-вересень 2019 року визначено у сумі 330,3 млрд грн. Це означає, що план було перевиконано на 0,8 млрд грн. Такого результату, крім надходжень з частини чистого прибутку, вдалося досягти завдяки: податку та збору на доходи фізичних осіб (+3,9 млрд грн); податку на прибуток (+3,3 млрд грн) при зменшенні переплати до держбюджету на 4,9 млрд грн.

На своїй сторінці у Фейсбук Верланов наголосив, що "податкова служба дійсно змінюється, відходить від каральних підходів і концентрується на аналітичній роботі. Завдання – пришвидшити ці зміни і зробити їх незворотними". За його словами, нові методи податкової "базуються на аналітичній роботі та більш ефективному відпрацюванню сектору мінімізаторів".

Читайте також: Нарахування ПДВ у вересні збільшилися майже на 3 мільярди - голова ДПС Верланов

У податковій також підкреслили, що ДПС забезпечує стабільне та безперебійне бюджетне відшкодування ПДВ і за результатами 9 місяців 2019 року сума відшкодування збільшилась на 20,3%, або на 19,8 млрд грн у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.

Згідно з прогнозами річний індикативний план також буде виконано, зазначається в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-