ВАКС почав розгляд справи щодо колишніх службовців Укрзалізниці

ВАКС почав розгляд справи щодо колишніх службовців Укрзалізниці

Укрінформ
ВАКС почав розгляд справи стосовно колишніх службовців Укрзалізниці, зловживання яких завдали майже 27 млн грн збитків.

Про це повідомляє пресслужба САП у Facebook.

"У середу, 25 вересня, у Вищому антикорупційному суді за участі прокурорів САП відбулося підготовче судове засідання у справі про обвинувачення колишніх виконувача обов’язків начальника та начальника одного з відділів філії "Центр управління промисловістю" ПАТ "Укрзалізниця" у зловживаннях, які завдали майже 27 млн гривень збитків", - йдеться у повідомленні.

Так, на засіданні колегія суддів ВАКС розглянула та задовольнила клопотання сторони захисту про перенесення розгляду у цьому провадженні.

"Наступні засідання заплановані на 14:00 15 жовтня та 9:30 29 жовтня 2019 року", - поінформували у САП.

У відомстві нагадали, що у рамках досудового розслідування встановлено, що наприкінці 2015 року виконувач обов’язків начальника філії "ЦУП", вступивши у змову з начальником шпального відділу, без проведення відповідних тендерних процедур уклав з ПрАТ "Коростенський завод залізобетонних шпал" фінансово-господарські правочини в інтересах ряду приватних товариств.

Читайте також: Корпорація Дубневичів назвала "маніпулятивними" звинувачення Укрзалізниці

"У подальшому на виконання цих правочинів було витрачено грошові кошти ПАТ "Укрзалізниця" у сумі 152 млн грн, з яких майже 27 млн грн безповоротно вибуло з активів ПАТ "Укрзалізниця", оскільки їх предметом була закупівля метизної продукції за цінами, які більш ніж на 30% вищі від ринкових", - зазначили у САП.

Дії посадовців інкриміновані за ч. 2 ст. 364 КК (Зловживання владою або службовим становищем) України, уточнили у антикорупційній прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-