Гончарук дав новому очільнику ФДМУ кілька тижнів, щоб розібратись із ситуацією

Гончарук дав новому очільнику ФДМУ кілька тижнів, щоб розібратись із ситуацією

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук розраховує, що новопризначений керівник Фонду державного майна Дмитро Сенниченко найближчим часом збере навколо себе ефективну команду, яка працюватиме над запуском процесу великої приватизації.

Про це він сказав під час представлення колективу Фонду державного майна нового керівника, повідомляє кореспондент Укрінформ.

“У наступному році нам потрібно як мінімум окреслити амбітний план і його виконати, а як максимум взагалі вийти на ефективну систему управління та продажу державного майна. Але це, звичайно, завдання не лише для Фонду, а й для усього уряду”, - сказав Гончарук.

Він закликав Сенниченка не зволікати та одразу братися за роботу. “ У вас є пара тижнів для того, щоб розібратися з ситуацією тут, усередині, поговорити із людьми, подивитися, хто є хто, повичищати усіх "товаришів", які обслуговують не інтереси держави, а якихось окремих груп впливу, підсилити та підтримати професійних та чесних людей. Дуже сподіваюся, що ви створити тут сильну команду”, - сказав він.

Гончарук наголосив, що у влади зараз немає часу на довге налаштування на роботу, бо якісні зміни потрібні зараз. “У нас дуже мало часу. Президент поставив нам задачу протягом буквально місяців навести лад в усіх державних органах. І Фонд державного майна — це один з пріоритетних напрямків для нас”, - сказав він.

Загалом, на думку глави уряду, приватизація в Україні була провалена у першу чергу через втручання у цей процес політиків. “Я пов'язую із тим, що у роботу державних органів дуже часто втручалися політики у поганому сенсі цього слова. Різні групи впливу, зацікавлені у тому, щоб підприємства продовжували ніби залишатися у державній власності з одного доку, а з іншого — розкрадалися. Тобто, на кожному підприємстві як “присоски” сидять свої групи впливу, клани, але усе це має піти в минуле”, - сказав він.

Читайте також: Гончарук розраховує почати велику приватизацію з новим главою ФДМУ

Зі свого боку, Сенниченко подякував Верховній Раді та Прем’єр-міністру за довіру і висловив готовність активно працювати на цій посаді.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України 19 вересня 2019 року підтримала кандидатуру Дмитра Сенниченка на посаду керівника Фонду державного майна. За відповідне рішення проголосували 238 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-