Ексголова представництва ЄБРР позивається до Нацбанку

Ексголова представництва ЄБРР позивається до Нацбанку

Укрінформ
Ексголова представництва Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевкі Аджунер позивається до Національного банку України через відмову у погодженні на посаду голови Наглядової ради Ощадбанку.

Відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва, інформує пресслужба суду.

“Серед вимог позову — визнати протиправним та скасувати рішення Комітету НБУ з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем, яким було відмовлено Шевкі Аджунеру у погодженні на посаду голови Наглядової ради Ощадбанку України”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що ексголова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер вважає вказане рішення упередженим, незаконним і таким, що прийнято регулятором з перевищенням своїх повноважень.

Наразі вирішується питання про відкриття провадження у справі.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України відхилив кандидатури більшості членів наглядової ради (НР) АТ “Ощадбанк” та висловив занепокоєння щодо процедури, за якою новообрана НР продовжила контракт з головою правління банку. Зокрема, відмовили у погодженні Шевкі Аджунеру (голова наглядової ради, незалежний директор), Олексію Грінченку (заступник голови наглядової ради, незалежний директор), Олексію Резнікову (член наглядової ради, незалежний директор), Дмитру Власову (член наглядової ради, представник від Верховної Ради України), Даніелю Білаку (член наглядової ради, представник від Кабінету Міністрів України).

Читайте також: Україна готова розвивати співпрацю з ЄБРР – Зеленський

Члени наглядової ради Ощадбанку збентежені рішенням Національного банку України дискваліфікувати п’ять членів наглядової ради та припускають, що це пов'язано з недавнім рішенням ради продовжити трудовий контракт із головою правління Ощадбанку Андрієм Пишним. Про це йшлося в спільній заяві членів наглядової ради Ощадбанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-