Уряд замінить

Уряд замінить "теплі кредити" на програми Фонду енергоефективності

Укрінформ
Урядова програма з енергоефективності "Теплі кредити" діятиме наступного року, однак після цього уряд планує перейти до програм Фонду енергоефективності, які фінансуватимуть комплексні рішення з термомодернізації будівель.

Про це заявила міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак під час Всеукраїнського форуму Фонду енергоефективності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У 2020 році, що буде транзитним від програми "теплих кредитів" до Фонду енергоефективності, залишається фінансування в обсязі попередніх років, 400 млн грн. Але з наступного року (2021-го - ред.) ми повинні перейти до повноцінного функціонування програми енергоефективності через Фонд", - сказала Бабак.

Разом з тим, за її словами, уряд отримав багато звернень щодо збільшення фінансування програми "теплих кредитів".

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році продовжиться дія державної програми "теплих кредитів" - підтримки за механізмом здешевлення кредитів, виданих населенню та ОСББ на реалізацію енергоефективних заходів.

Читайте також: На Форумі енергоефективності назвали пріоритети Міністерства розвитку громад

Ще 1,6 млрд грн буде спрямовано на поповнення статутного капіталу Фонду енергоефективності, який формується для надання грантів (безповоротної фінансової допомоги) для часткового відшкодування вартості заходів з енергоефективності у багатоквартирних будинках, в яких створені ОСББ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-