Енергоатом підготував програму співробітництва з МАГАТЕ на 2020-2021 роки

Енергоатом підготував програму співробітництва з МАГАТЕ на 2020-2021 роки

Укрінформ
Програму технічного співробітництва між НАЕК "Енергоатом" та Міжнародною агенцією з атомної енергії (МАГАТЕ) на 2020-2021 роки представники двох відомств розглянули 17 вересня у Відні.

Про це повідомляє пресслужба Енергоатома.

"17 вересня директор з міжнародного співробітництва Енергоатома Микола Кухарчук обговорив з програмним офіцером по Україні Департаменту технічного співробітництва МАГАТЕ Катериною Дюфрен програму технічного співробітництва між Енергоатомом та МАГАТЕ на 2020-2021 роки", - ідеться в повідомленні.

Зустріч відбулася 17 вересня у Відні, де делегація Енергоатома на чолі з президентом компанії Юрієм Недашковським бере участь у 63-ій Генеральній конференції Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), яка проходить 16-19 вересня.

Зазначається, що Енергоатом ініціював відкриття національного проєкту UKR2018003 «Підвищення рівня експлуатаційної безпеки на АЕС України». Головна мета проєкту – вдосконалення експлуатаційної безпеки АЕС України шляхом проведення міжнародних експертних місій МАГАТЕ. Серед заходів проєкту передбачено проведення експертної місії з оцінки експлуатаційної безпеки (OSART) та постмісії на Запорізькій АЕС та проведення експертної місії з оцінки безпеки довгострокової експлуатації (SALTO) на енергоблоці №3 Южно-Української АЕС.

Читайте також: Новий глава МАГАТЕ перевірить виконання Іраном ядерної угоди

До Програми технічного співробітництва України та МАГАТЕ на 2020-2021 роки було також включено проєкт з підтримки українських установ і організацій у сфері поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом, а також зняття ядерних установок з експлуатації, включаючи радіоекологічний моніторинг.

Як відомо, Міжнародна агенція з атомної енергії, або МАГАТЕ (англ. International Atomic Energy Agency) є провідним світовим міжнародним урядовим форумом науково-технічної співпраці в галузі мирного використання ядерної технології. Станом на квітень 2015 року до складу Агентства входять 164 країни-члени. МАГАТЕ входить до загальної системи міжнародних організацій ООН, а його відносини з ООН базуються на окремій угоді від 1959 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-