Укрсоцбанк приєднається до Альфа-Банку за спрощеною процедурою - НБУ

Укрсоцбанк приєднається до Альфа-Банку за спрощеною процедурою - НБУ

Укрінформ
Національний банк дозволив АТ "Укрсоцбанк" приєднатися до АТ "Альфа-Банк" за спрощеною процедурою.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк України надав дозвіл на реорганізацію шляхом приєднання АТ "Укрсоцбанк" до АТ "Альфа-Банк" за спрощеною процедурою. Дозвіл надано 12 вересня 2019 року згідно з положеннями Закону України "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків", - йдеться у повідомленні.

У результаті реорганізації АТ "Альфа-Банк" стане правонаступником усіх прав та обов’язків АТ "Укрсоцбанк” стосовно його клієнтів та контрагентів. АТ "Альфа-Банк" у порядку правонаступництва набуде всіх прав за переданими йому активами, а також набуде обов’язків боржника за вимогами кредиторів (вкладників) за переданими зобов’язаннями без необхідності внесення змін до відповідних договорів.

Як повідомляв Укрінформ, на загальних зборах акціонерів Укрсоцбанку 10 вересня 2019 року прийнято рішення про припинення АТ "Укрсоцбанк" шляхом приєднання до АТ "Альфа-банк" за спрощеною процедурою.

Укрсоцбанк входить до приватної інвестиційної холдингової групи ABH Holdings S.A. (ABHH) зі штаб-квартирою у Люксембурзі. АВНН має інвестиції у фінансові установи в Україні, Білорусі, Російській Федерації, Казахстані та Нідерландах, а також представництва на Кіпрі та у Великобританії. До активів АВНН в Україні також входить АТ "Альфа-Банк". Наразі група проводить консолідацію активів в Україні, що призведе до створення на базі АТ "Альфа-Банк" найбільшого приватного банку в країні.

За 2018 рік Укрсоцбанк перевів 80% клієнтів і 90% залишків у Альфа-Банк.

Читайте також: НБУ окреслив вимоги до учасників фінансового ринку

Як відомо, Закон України "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків" дає можливість провести реорганізацію банків шляхом приєднання за спрощеною процедурою. Упродовж 2018 року реорганізацію шляхом приєднання за спрощеною процедурою здійснили ПАТ "АБ "Експрес-Банк" та АКБ "Індустріалбанк", а також ПАТ КБ "Центр" та ПАТ "МТБ Банк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-