ДБР проводить обшуки у банку Порошенка

ДБР проводить обшуки у банку Порошенка

Оновлено
Укрінформ
Працівники ДБР проводять обшуки у Міжнародному інвестиційному банку у межах розслідування справи стосовно продажу заводу "Кузня на Рибальському".

Про це повідомила у коментарі Укрінформу речниця відомства Анжеліка Іванова.

"У Міжнародному інвестиційному банку проводять обшуки у справі стосовно можливого порушення закону під час купівлі-продажу заводу "Кузня на Рибальському", - сказала вона.

Згідно з інформацією на сайті банку його бенефеціарами є Петро Порошенко та Ігор Кононенко.

З березня 2009 року головою правління ПАТ "Міжнародний інвестиційний банк" є Костянтин Людвик.

Як повідомлялося, п’ятого президента України Петра Порошенка 13 вересня допитали у Державному бюро розслідувань у справі націоналізації ПриватБанку та захоплення росіянами українських моряків у Керченській протоці у листопаді минулого року.

Адвокат політика Ігор Головань у своєму блозі на "Українській правді" заявив, що ДБР потрібні не показання п'ятого президента України Петра Порошенка, а регулярні провокації під виглядом допитів.

"Власноручні показання Петра Порошенка у провадженні, що стосується ПриватБанку, слідчим ДБР чомусь не сподобалися. Чи не тому, що ці показання розкривають безглуздість навіть розмов про якийсь вплив на прийняття уже проголошеного судового рішення? Не сподобалася і згадка про факти, оприлюднені на відомій пресконференції Горбатюка та Ситника. А вже коли Петро Порошенко наполегливо попросив допитати його щодо всіх наявних проваджень (адже власноручні свідчення все одно вже передані до ДБР), слідчі спочатку радилися, а потім повідомили, що в них зламалася камера, а тому не те що всі допити провести неможливо, слід перший, вже завершений, допит розпочати заново", - заявив адвокат.

Він також припустив, що "ДБР потрібні не показання Петра Порошенка, ДБР потрібні регулярні провокації під виглядом допитів".  

Читайте також: Порошенко про допит у ДБР: питали про ПриватБанк та події у Керченській протоці

ДБР розслідує 13 кримінальних справ, у яких фігурує Порошенко. У більшості з них заявиком виступає Андрій Портнов — колишній заступник глави Адміністрації експрезидента Віктора Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-