НБУ та МВФ розпочали роботу над новою програмою співпраці

НБУ та МВФ розпочали роботу над новою програмою співпраці

Укрінформ
Національний банк України і Міжнародний валютний фонд розпочали спільну роботу над новою програмою співпраці.

Про це повідомляє пресслужба НБУ у Facebook.

"Сьогодні відбулася перша зустріч Правління Національного банку з місією МВФ, яка прибула до України... Представники Міжнародного валютного фонду висловили намір продовжувати конструктивний діалог про нову програму співпраці", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у зустрічі взяли участь голова Національного банку Яків Смолій, перший заступник Катерина Рожкова та заступник Олег Чурій, а також представники місії МВФ на чолі з Роном ван Руденом.

Під час зустрічі Смолій наголосив, що співпраця з Міжнародним валютним фондом є вкрай важливою для підтримки макрофінансової стабільності в Україні, насамперед тому, що це запорука подальшого здійснення реформ у країні, без яких неможливе довгострокове зростання української економіки. Також співпраця з МВФ відкриває Україні доступ до офіційного та приватного фінансування.

Як повідомляв Укрінформ, 12 вересня в Україні офіційно розпочала роботу місія МВФ. Її представники прибули до Києва 11 вересня.

Читайте також: У МВФ назвали ТОП-теми переговорів з українським урядом

На початку липня Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі у Торонто з першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном заявляв, що співпраця з Міжнародним валютним фондом залишається пріоритетом для української влади.

У Нацбанку заявляли, що Україні слід укласти нову довгострокову програму співпраці з Міжнародним валютним фондом на загальну суму 5-10 млрд доларів. Перший транш нової програми МВФ, за прогнозами НБУ, може надійти до кінця 2019 року. Національний банк очікує, що він становитиме близько 2 млрд доларів. Попередня програма кредитування Міжнародного валютного фонду для України stand-by була затверджена наприкінці 2018 року та розрахована на 14 місяців. Вона передбачала виділення трьох траншів. Перший і поки що єдиний транш від МВФ за цією програмою Україна отримала 21 грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-