У МВФ назвали ТОП-теми переговорів з українським урядом

У МВФ назвали ТОП-теми переговорів з українським урядом

Укрінформ
Місія Міжнародного валютного фонду, що прибула в Київ цього тижня, зосередиться, зокрема, на обговоренні фінансової політики України, намірів нового уряду, а також створення ефективної антикорупційної системи.

Про це розповів на брифінгу у Вашингтоні в четвер директор пресофісу МВФ Джеррі Райс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Команда МВФ зараз перебуває в Києві для консультацій за статтею 4 (щодо оцінки фінансової політики України – ред.) та обговорення політичних намірів нового уряду", - зауважив представник Фонду.

Він зазначив, що місія МВФ планує працювати в Україні до 26 вересня, після чого буде офіційно повідомлено про підсумки роботи. "Ми повною мірою співпрацюємо з українцями й новим українським урядом", - підкреслив Райс.

Водночас він додав, що Фонд продовжує зосереджуватися на позиціях, які й раніше обговорювалися з українською стороною.

"Одним із важливих елементів дискусій, які ми проводили з Україною останнім часом, безумовно, є важливість створення ефективної антикорупційної системи", - нагадав Райс. За його словами, це "вочевидь, і надалі залишатиметься важливим компонентом поточних дискусій".

Читайте також: Нова програма для України: Голова Антикорупційного суду зустрілася з представниками МВФ

Як повідомлялося, наразі залишається актуальною програма кредитування МВФ Stand-by для України на суму 3,9 млрд дол. Вона була затверджена в грудні минулого року, й Київ одразу отримав близько 1,4 млрд дол. Водночас, як заявив напередодні Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, коментуючи приїзд місії МВФ у Київ, українська сторона має намір укласти нову угоду з Міжнародним валютним фондом.

Фото: flickr.com/imfphoto

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-