Укрексімбанк може потенційно підтримувати кредитування експорту — Кабмін

Укрексімбанк може потенційно підтримувати кредитування експорту — Кабмін

Укрінформ
Кабінет міністрів розглядає АТ "Укрексімбанк" як фінустанову, що може потенційно підтримувати кредитування експортерів.

Про це на брифінгу за результатами засідання уряду сказав Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є низка державних банків і у кожного банку є своя стратегія. Якщо, приміром, Ощадбанк спеціалізується на кредитування малого та середнього бізнесу, то Укрексімбанк має трохи іншу спеціалізацію. Ми розглядаємо Укрексімбанк як інструмент, який може потенційно підтримувати кредитування експорту. Нам, як країні, потрібно нарощувати експортний потенціал і Укрексмібанк може бути одним із тих інструментів, який може підтримати розвиток експорту в Україні", - сказав Гончарук.

Читайте також: Уряд замінив своїх представників у наглядовій раді Нафтогазу

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня Національний банк відхилив кандидатуру голови наглядової ради Укрексімбанку Торстена Пауля за результатами оцінки відповідності кваліфікаційним вимогам. Національний банк вимагатиме заміни його кандидатури. Водночас Національний банк погодив двох членів наглядової ради Укрексімбанку. Щодо двох членів наглядової ради НБУ прийме остаточні рішення після усунення зауважень до поданих документів. Четверо членів наглядової ради Укрексімбанку повинні пройти тестування та співбесіди. Після цього Національний банк ухвалить рішення щодо їх кандидатур. АТ «Укрексімбанк» є акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі в особі Кабінету міністрів. Структура АТ «Укрексімбанк» в Україні складається з головного банку, 22 філій та 39 відділень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-