Підвищення кредитного рейтингу України за версією Fitch: Гончарук назвав причини

Підвищення кредитного рейтингу України за версією Fitch: Гончарук назвав причини

Укрінформ
Єдність нової команди влади є однією з причин покращення позицій України у переліку авторитетного рейтингового кредитного агентства Fitch Rating.
Про це написав Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Facebook.

"Авторитетне кредитне рейтингове агентство Fitch Rating підвищило довгостроковий та короткостроковий кредитний рейтинг (IDR) України в іноземній та національній валютах з B- до B, та покращило прогноз зі стабільного на позитивний. Єдність нової молодої команди Президента, Верховної Ради та уряду, спільна позиція та політична воля впроваджувати складні та необхідні реформи — одна з причин покращення позицій України в рейтингу", - написав він.

Гончарук додав, що Україна вже стає дедалі привабливішою країною для іноземних інвесторів і Fitch прогнозує позитивну динаміку і надалі.

"Для цього ми маємо успішно прийняти та імплементувати наші реформи. Так само будемо продовжувати нашу співпрацю з міжнародними організаціями та партнерами. Підвищення інвестиційної привабливості — один із топ-пріоритетів команди нашого уряду. Технократичного, проєвропейського та орієнтованого на реформи", - додав Гончарук.

Прем'єр-міністр наголосив, що бізнесу має бути комфортно в Україні, незалежно від того, український він чи іноземний, а держава має стати зручним, надійним та безпечним сервісом для людей.

Як повідомляв Укрінформ, кредитне рейтингове агентство Fitch Rating підвищило довгостроковий і короткостроковий кредитний рейтинг (IDR) України в іноземній і національній валюті з B - до B, і поліпшило прогноз зі стабільного на позитивний.

Читайте також: Агентство Fitch Rating підвищило кредитний рейтинг України

Fitch відзначає, що Україна продемонструвала можливість вчасно отримати доступ до зовнішнього фінансування державного бюджету, поліпшивши макроекономічну стабільність і зменшивши державний борг, тимчасом як скорочення виборчого періоду зменшило політичну невизначеність. Fitch прогнозує подальші позитивні зрушення в кредитоспроможності держави.

Аналітики агентства зазначили, що висока ймовірність продовження участі України у програмі МВФ сприятиме доступу до офіційного і ринкового фінансування, які необхідні для виконання великих виплат за державним боргом у 2020-2021 роках і послужить основою для реформ, які допоможуть у подальшому економічному зростанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-