Укргазбанк - перший партнер Фонду енергоефективності у програмі “Енергодім”

Укргазбанк - перший партнер Фонду енергоефективності у програмі “Енергодім”

Фото, відео
Укрінформ
АБ «Укргазбанк» став першим українським банком-партнером проєктів з комплексної енергомодернізації житлових будинків в Україні “Енергодім” від Фонду енергоефективності та міжнародних донорів.

Відповідну угоду про співпрацю керівники АБ “Укргазбанк” та ДУ “Фонд енергоефективності” підписали 21 серпня 2019 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Підписання угоди – один з кроків, що фіналізує трирічну роботу, яку ми проробили для запуску Фонду енергоефективності. Тепер для всіх ОСББ відкривається реальна можливість участі у програмі Фонду, можливість отримати кошти на проведення термомодернізації будинків, а далі – економити енергоспоживання та зменшувати плату за комунальні послуги”, - наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Зубко взяв участь в підписанні Угоди щодо фінансового партнерства з енергомодернізації ОСББ/ Фото: Олена Худякова

Він зауважив, що в наступні 5 років партнерами програми з енергомодернізації можуть стати ще 7 банків серед яких будуть не лише державні, а й приватні.

За словами Зубка, в Україні близько 165 тисяч багатоповерхових будинків і близько 100-110 тисяч потребують модернізації. І вже у 33 тис. будинках створено ОСББ.

“Це все потенціал для роботи Фонду енергоефективності, який є ключовим інструментом масштабної енергомодернізації житлового сектору”, - підкреслив віцепрем’єр-міністр.

Директорка ДУ «Фонд енергоефективності» Юлія Головатюк-Унгуряну у свою чергу зауважила, що приймати заявки ОСББ на отримання грантів у відділеннях Укргазбанку розпочнуть вже з 3 вересня 2019 року.

“У нас на сайті Фонду розміщена програма, всі процедури, всі зразки, шаблони заявок усіх документів, які необхідні для того, щоб оформити першу заявку, вимоги до енергетичного аудиту, який маєте провести”, - зазначила очільниця Фонду енергоефективності.

Читайте також: Аеропорт "Бориспіль" проведе конкурс на оренду площ у режимній зоні

Як відомо, Фонд енергоефективності надає підтримку ОСББ для впровадження енергоефективних заходів шляхом надання грантів та запровадження комплексних технічних рішень з врахуванням кращих європейських практик з енергомодернізації будівель.

Програма «Енергодім» передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету «Легкий» та 50% для пакету «Комплексний». Перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%. Вона діє на всій території України, окрім тимчасово окупованих територій та реалізовується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією – IFC, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою розвитку ООН (ПРООН) .

Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів Держбюджету України, фінансової підтримки Європейського Союзу та уряду Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-