Зміна розрахунків ціни на газ: суд призначив дату розгляду оскарження постанови уряду

Зміна розрахунків ціни на газ: суд призначив дату розгляду оскарження постанови уряду

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва 18 вересня проведе підготовче засідання щодо оскарження постанови Кабінету міністрів, якою було змінено розрахунки ціни газу для населення.

Про це інформує пресслужба суду.

“Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження та призначив на 18 вересня підготовче засідання у справі за позовом НАК “Нафтогаз України” до Кабінету Міністрів України щодо оскарження постанови Уряду, якою було змінено розрахунки ціни газу для населення”, - ідеться в повідомленні.

У суді нагадують, що НАК “Нафтогаз України” просить суд визнати протиправною та нечинною постанову Уряду від 5 червня 2019 року №485 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 квітня 2019 р. №293”.

Зокрема, як зазначається, позивач вважає, що відповідна постанова не відповідає правовим актам вищої юридичної сили, прийнята поза межами повноважень КМУ, тобто є незаконною (протиправною), і її прийняття та виконання порушує права НАК “Нафтогаз України”.

Читайте також: Гройсман сказав, яких цін на газ слід очікувати взимку

Як повідомляв Укрінформ, постанова Кабінету міністрів №485 передбачає, що Нафтогаз, визначаючи ціну газу для виконання покладених спеціальних обов'язків (ПСО), аналізує 4 показники: ціну для комерційних споживачів за минулий місяць, дані МЕРТ щодо середньої митної вартості газу за минулий місяць, середньозважену ціну на Українській енергетичній біржі та ціну за урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року - компанія обирає з них найнижчу.

7 серпня в уряді заявили, що найнижчою на серпень виявилася ціна газу від Нафтогазу для комерційних споживачів, тому ціна газу для населення у серпні має становити 4 640 грн за 1 тис. кубометрів (без ПДВ).

НАК "Нафтогаз України" 8 серпня повідомив, що знизить у серпні ціну газу для населення на 5,1% - до 4 653,54 грн за 1 тис. кубометрів.

Про подання Нафтогазом позову до суду щодо протиправності постанови №485 стало відомо 9 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-