ПриватБанк виграв суд у Марганецького ГЗК щодо кредиту рефінансування

ПриватБанк виграв суд у Марганецького ГЗК щодо кредиту рефінансування

Укрінформ
ПриватБанк здобув чергову перемогу у Великій Палаті Верховного Суду у спорі з майновим поручителем за кредитом рефінансування — Марганецьким гірничо-збагачувальним комбінатом.

Про це йдеться в пресрелізі банку, що є в розпорядженні Укрінформу.

"26 червня ПриватБанк здобув вже чергову перемогу у Великій Палаті Верховного Суду у спорі зі своїм майновим поручителем за кредитом рефінансування — Марганецьким ГЗК. Держбанку вдалося вкотре переконати суддів найвищої судової інстанції в обґрунтованості своєї правової позиції і не допустити примушення до погашення боргу за одним з кредитних договорів, укладених з НБУ до націоналізації банку", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ПриватБанк перерахував до бюджету другий транш дивідендів за минулий рік

Як зазначають в банку, це одне з 4 рішень Великої Палати Верховного Суду, яке забезпечує банку перемогу в даній категорії справ, що розглядаються в судах нижчих інстанцій. Судовий процес, в якому майновий поручитель Марганецький ГЗК намагався вивільнити свою іпотеку, зобов'язавши ПриватБанк погасити борг по рефінансуванню, тривав з 2017 року.

Як відомо, 14 травня та 11 червня Приватбанк виграв у Великій Палаті Верховного Суду спори у справах за позовами ПАТ "Покровський ГЗК", компанії Тровелко Холдінгз Лімітед та ПрАТ "Ерлан" до НБУ і Приватбанку про зобов'язання банку з погашення заборгованості по кредиту рефінансування перед НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-