Запаси газу в сховищах перевищили 12 мільярдів кубів - Нафтогаз

Запаси газу в сховищах перевищили 12 мільярдів кубів - Нафтогаз

Укрінформ
Україна станом на 10 червня накопичила в українських підземних сховищах 12,05 млрд кубометрів газу. 

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України" у Facebook.

"Станом на 10 червня в українських підземних сховищах газу (ПСГ) – 12,05 млрд куб. м", - ідеться у повідомленні.

У Нафтогазі нагадують, що торік перед стартом опалювального сезону в ПСГ ми мали рекордний показник запасів газу – 17,1 млрд кубометрів.

Попереду чекає складна зима, попереджають у компанії.

"Цього року ми готуємось до непростого опалювального сезону. До найгірших сценаріїв: "нульового транзиту", чергової газової блокади з боку Кремля. Для того, аби без ризиків пройти цю зиму, необхідно закачати на три мільярди кубометрів газу більше, ніж торік, та підготувати ГТС до роботи в реверсному режимі. Для підтримки тиску у разі повної зупинки транзиту нам необхідно не менше 20 млрд куб. м газу", - пояснюють у Нафтогазі.

Але щоб такі обсяги стали реальністю, Нафтогазу потрібні додаткові гроші – приблизно 1 млрд дол. кредитних коштів для закупівлі газу.

У компанії зауважують, що є кілька варіантів залучення необхідної суми: повернутись до питання випуску єврооблігацій, отримати хоча б частину боргу перед компанією з компенсації за покладання спеціальних зобов'язань (ПСО), залучити кошти в міжнародних інвесторів.

Читайте також: Австрійська OMV заплатить "Газпрому" $1 млрд за розробку родовища в Сибіру

Як повідомляв Укрінформ, термін дії контракту на транзит російського газу через територію України закінчується 31 грудня 2019 року.

Росія не узгодила проведення тристоронніх переговорів у форматі Україна - ЄС - Росія щодо продовження транзиту після 1 січня 2020 року через українську газотранспортну систему в травні, на червень переговори також не були узгоджені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-