Міжнародний пасажиропотік аеропорту

Міжнародний пасажиропотік аеропорту "Харків" за п'ять місяців зріс на 34%

Укрінформ
Пасажиропотік Міжнародного аеропорту «Харків» у травні 2019 року склав 114 тисяч осіб. Це на 28% більше, ніж в травні минулого року, коли його послугами скористалися 88,9 тисяч пасажирів.

Про це Укрінформу повідомила прес-служба аеропорту.

"Найбільше зростання припало на міжнародні напрямки - їх пасажиропотік зріс на 34% і становив 95,1 тисячі осіб. Це обумовлено, зокрема, розширенням географії перельотів з харківського аеропорту. За травень відкрилися прямі регулярні рейси в Баку від Buta Airways, в Барселону і Ларнаку від SkyUp Airlines, а також стартували сезонні рейси в Бодрум (Туреччина), Даламан (Туреччина), Монастір (Туніс). Найпопулярнішими напрямками стали Анталія, Київ, Стамбул, Шарм-Ель-Шейх, Відень, Варшава, Тель-Авів , Вроцлав, Гданськ і Дортмунд ", - йдеться в повідомленні.

Всього за місяць авіакомпанії здійснили 480 вильотів з харківського аеропорту, це на 21% більше, ніж за аналогічний період минулого року, коли кількість вильотів становила 397.

Читайте також: Кишинівський міжнародний аеропорт тепер теж пише Kyiv

Міжнародний аеропорт «Харків» - один з найважливіших аеропортів України. Пропускна здатність понад 1700 пас. / рік, за оцінками Airport Consulting Vienna, потенційний пасажиропотік - 4,5 млн осіб на рік. У харківському аеропорту функціонує сучасна система обробки багажу (BHS), продуктивність якої - 960 одиниць багажу / год для міжнародних рейсів і 600 одиниць багажу / год для внутрішніх рейсів.

Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень - Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus, LOT, SkyUp, МАУ та багато інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-