Укртрансгаз залучив радників до створення незалежного оператора ГТС

Укртрансгаз залучив радників до створення незалежного оператора ГТС

Укрінформ
Представники компаній GRTgaz S.A. (Франція), Gasunie (Нідерланди) та Snam S.p.A. (Італія) 3 червня 2019 року розпочали роботу на посадах радників генерального директора філії «Оператор ГТС України» АТ «Укртрансгаз».

Про це повідомляє прес-служба Укртрансгазу.

"АТ «Укртрансгаз» залучив експертів з провідних європейських газотранспортних компаній до розбудови роботи незалежного Оператора ГТС України. Своїх представників делегував Консорціум газових компаній ЄС, які підтримують процес анбандлінгу української ГТС та зацікавлені у подальшій участі в управлінні системою", - йдеться в повідомленні.

У компанії надали інформацію про експертів та їхній професійний досвід.

Отож, Yves Brulle (Ів Брюлле), представник GRTgaz, – радник з питань розвитку мережі та інвестиційного планування. Раніше – старший аналітик зі стратегії GRTgaz (Франція);

Willem Coppoolse (Вільям Копулс), представник Gasunie – радник з комерційної діяльності. Раніше – директор з розвитку бізнесу в регіоні Росія та Україна ENGIE Europe NECST;

Vincenzo Mauro Cannizzo (Вінчензо Мауро Каніццо), представник Snam, – радник з питань газовимірювань та метрології. Раніше – голова департаменту якості послуг Snam (Італія);

Andrea Rovelli (Андреа Ровеллі), представник Snam, – радник з експлуатації мережі та питань охорони праці та екології. Раніше – керівник проекту з управління ризиками Snam (Італія).

Залучення цих фахівців є першим етапом співпраці між українським та європейськими операторами ГТС в рамках угоди про створення спільної робочої групи, яку було підписано на початку квітня цього року.

Читайте також: Данилишин розповів про серйозний ризик для економіки України

В УТГ сподіваються, що досвід радників допоможе у розбудові управлінських процесів та технічних регламентів Оператора ГТС у відповідності до вимог ЄС та найкращих європейських практик. Експерти братимуть активну участь у проекті відокремлення та допомагатимуть пройти сертифікацію нового оператора ГТС в НКРЕКП та Секретаріаті Енергетичного співтовариства до кінця поточного року.

Як повідомляв Укрінформ, анбандлінг - це відокремлення діяльності з транспортування природного газу від видобутку і постачання природного газу та електричної енергії. Здійснюється на виконання ст. 9 Директиви 2009/73/ЄС.

НАК "Нафтогаз України" має передати газотранспортні активи новому незалежному оператору до 1 січня 2020 року. Це уможливить залучення іноземного партнера до управління газотранспортною системою України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-