Зволікання з призначенням голови митної служби сприяє зловживанням - Мінфін

Зволікання з призначенням голови митної служби сприяє зловживанням - Мінфін

Укрінформ
Кожен день затягування реформи Державної фіскальної служби та зволікання з призначенням керівника Державної митної служби сприяє зловживанням на митниці.

Таку заяву зробило Міністерство фінансів на своїй сторінці у Facebook.

"Конкурс на керівника Державної митної служби заблоковано уже 43 дні. Треба чітко усвідомлювати: кожен день затягування реформи – це подарунок тим, хто зловживає на митниці", - йдеться у заяві.

У Мінфіні відзначають, що повного перезавантаження фіскальних органів і реформування податкової та митної систем від керівництва України вимагав бізнес. Уряд та Міністерство фінансів наприкінці минулого року ухвалили рішення про реформу Державної фіскальної служби через розділення на митну та податкову служби та прозорий відбір керівників новостворених структур.

Втім, коли до проведення третього, заключного, етапу конкурсу та оголошення його результатів залишався тиждень, Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію розпорядження Уряду щодо оголошення конкурсу на посаду голови митної служби, прийнявши ухвалу про забезпечення адміністративного позову у справі № 640/6674/19. Як наслідок, 23 квітня Національне агентство України з питань державної служби призупинило конкурс на обрання голови Держмитслужби.

Клопотання уряду про розблокування конкурсу було відхилене судом першої інстанції 25 квітня. Кабінет Міністрів подав дві апеляції, але їх розгляду Київським апеляційним адміністративним судом доведеться чекати до 13 червня.

Читайте також: Вижити в епоху змін: Фінансові виклики й напрями трансформації монетарної політики України

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув заяву про забезпечення позову народного депутата Андрія Антонищака щодо зупинення дії розпорядження уряду про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби.

17 квітня суд задовольнив відповідну заяву про забезпечення позову і зупинив дію розпорядження Кабінету міністрів України «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби». Окрім цього суд заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби вчиняти дії з проведення відповідного конкурсу на підставі зазначеного розпорядження Кабінету міністрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-