У країнах єврозони з’явилися нові банкноти 100 та 200 євро

У країнах єврозони з’явилися нові банкноти 100 та 200 євро

Фото
Укрінформ
У країнах єврозони з 28 травня запроваджуються в обіг нові купюри номіналом 100 та 200 євро, дизайн яких був представлений восени минулого року.

Про це йдеться на сайті Європейського центробанку.

«Нові банкноти номіналом 100 та 200 євро з нової серії Europa з'явилися в обігу сьогодні», - йдеться у повідомленні.

Нові банкноти 100 та 200 євро відрізняються за розміром від старих банкнот. Обидві купюри тепер мають ту саму ширину, що й банкнота 50 євро. Однак їх довжина залишається незмінною - чим довша бакнота, тим вище значення.

"Оскільки банкноти 50, 100 та 200 тепер мають однакову ширину, їх легше опрацьовувати машинам. Вони також краще поміщатимуться в гаманці людей й прослужать довше, оскільки будуть менше зношуватися", - пояснили в ЄЦБ.

У нових банкнотах 100 та 200 євро застосовані нові та інноваційні функції безпеки. У верхній частині сріблястої смуги на голограмі зображені маленькі символи €, які переміщаються навколо числа та стають більш чіткими при прямому освітленні. Срібляста смуга також містить зображення Європи, архітектурний мотив та великий символ €.

Читайте також: Євросоюз припинив випуск банкнот у €500

Нові банкноти також мають збільшений смарагдовий номер. Хоча саме смарагдове число присутнє на всіх інших банкнотах серії Europa, ця поліпшена версія також показує символи € всередині цифр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-