Нафтогаз стягнув із облгазу 6,2 мільйона боргу

Нафтогаз стягнув із облгазу 6,2 мільйона боргу

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" стягнула з АТ «Дніпропетровськгаз» 6,2 млн грн у рахунок погашення боргу за газ, придбаний підприємством для виробничо-технологічних витрат та нормованих втрат в 2013 році. 
Загальна сума боргу підприємства перевищує 362 млн гривень, повідомляє прес-служба Нафтогазу.

"НАК «Нафтогаз України» на виконання рішення суду стягнула з АТ «Дніпропетровськгаз» 6,2 млн грн в рахунок погашення боргу за газ, придбаний підприємством для виробничо-технологічних витрат та нормованих втрат у 2013 році. Загальний борг, що підлягає стягненню з Дніпропетровськгазу в рамках справи №904/4470/16 та підтверджений судовими інстанціями всіх рівнів, складає 362,2 млн грн", - ідеться у повідомленні.

Нафтогаз заявляє, що Дніпропетровськгаз усіляко ухиляється від сплати боргу, "незважаючи на те, що рішення на користь Нафтогазу в рамках цієї справи судом першої інстанції ухвалене в 2016 році, а Верховний суд поставив крапку в її розгляді ще в квітні 2018 року".

У липні 2018 року Дніпропетровськгаз виклопотав судове рішення про відтермінування виплати боргу до квітня 2019 року. Пізніше компанія намагалася оформити ще одне відтермінування виплати на рік, проте його зрештою скасував апеляційний суд.

"Наразі немає жодних юридичних застережень щодо стягнення боргу Дніпропетровськгазу. Виконання судових рішень критично важливе для безпеки газопостачання українських споживачів", - заявляють у НАК.

Читайте також: Облгаз Фірташа судиться з державою за 225 мільйонів

Прес-служба пояснює, що борги Дніпропетровськгазу та інших газорозподільних підприємств ускладнюють накопичення газу в підземних сховищах та підготовку до опалювального сезону, ставлять під загрозу стабільне функціонування підприємств Групи Нафтогаз.

Зокрема, борги газорозподільних підприємств та теплокомуненерго перед оператором ГТС України – АТ «Укртрансгаз» – сягнули критичного розміру: на кінець лютого вони становили 38,6 млрд грн та продовжують стрімко зростати, підсумували у Нафтогазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-