У Запоріжжі майже завершили будівництво нового терміналу аеропорту

У Запоріжжі майже завершили будівництво нового терміналу аеропорту

Фото
Укрінформ
Будівництво терміналу КП "Міжнародний аеропорт "Запоріжжя" майже завершено. Авіаперевізники обіцяють відкрити нові маршрути й запустити додаткові рейси.

Про це в четвер під час виїзної наради сказав міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Будівельні роботи практично повністю завершено. Зараз надходить обладнання і тривають роботи з благоустрою території. Сподіваюся, в листопаді цього року термінал буде готовий. Ми вже обговорюємо з авіакомпаніями перспективи співпраці й розширення карти польотів", - сказав міський голова.

За його словами, проблем з фінансуванням наразі немає. Кошти частково передбачено в міському бюджеті. Крім того, КП "Міжнародний аеропорт "Запоріжжя" взяло кредит в "Укргазбанку" на суму 10 млн доларів. Кредит оформлено на 5 років, ставка по ньому становить 7,5% річних.

"Проект будівництва терміналу розроблявся 2016 року. На той момент, вартість об'єкта становила близько 530 млн грн. Зараз її збільшено до 795 млн грн. На сесії було прийнято рішення збільшити кредит на 3 мільйони, а також виділити додатково 247 млн гривень з бюджету міста. Нагадаю, кредит виплачуватиме комунальне підприємство", - акцентував Володимир Буряк.

Будівництво нового терміналу запорізького аеропорту / Фото: Ольга Звонарьова, Укрінформ

Генеральний директор компанії Sky Up Євген Хайнацький зазначив, що вже 25 травня компанія запускає перший регулярний рейс Запоріжжя - Барселона, і сказав, що бачить перспективи для подальшої співпраці.

"Те, що ми бачимо зараз - це інтенсивний розвиток аеропорту, і нам імпонує таке швидке будівництво. Новий термінал істотно покращує позиції міста й аеропорту. Інтерес до аеропорту у всіх світових перевізників, у тому числі й нашої компанії, зростатиме. Після відкриття терміналу ми будемо додавати нові напрямки і рейси. На зимовий період у нас розробляється розклад польотів, де аеропорту Запоріжжя ми приділяємо особливу увагу", - говорить Хайнацький.

Як повідомлялося, новий термінал розрахований на обслуговування 400 пасажирів на годину. Його можливості допоможуть збільшити пасажиропотік до 1 млн на рік.

Читайте також: Омелян обговорив з іноземними партнерами розвиток Укрзалізниці

У першому кварталі цього року послугами запорізького аеропорту скористалися 96 624 пасажири, що на 17% більше, ніж минулого року. На міжнародних авіарейсах зростання становило 19,24% (69 787 пасажирів), а на рейсах міжміського сполучення 11,08% (26 856 пасажирів). Кількість рейсів збільшилася на 1% з 715 до 722.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-