Світовий банк сподівається, що при Зеленському знімуть мораторій на землю

Світовий банк сподівається, що при Зеленському знімуть мораторій на землю

Укрінформ
У Світовому банку розраховують, що новообраний Президент та нова Адміністрація Президента візьмуть на себе зобов'язання щодо зняття мораторію на землю.
Про це на прес-конференції сказала директор Світового банку з питань України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сподіваємося, що нова Адміністрація Президента та новий Президент візьмуть на себе зобов'язання щодо зняття мораторію на землю", - сказала Кахконен.

Вона також додала, що відкриття ринку землі може додати до зростання економіки 1 чи 2%.

Кахконен зазначила, що стосовно визначення ціни на землю, то вона буде в першу чергу залежати від свободи дій на ринку.

Читайте також: Світовий банк зберіг прогноз зростання економіки України

"Чим вільніший буде ринок продажу землі, тим вища ціна буде на землю", - зауважила Кахконен.

У Світовому банку вважають, що зняття мораторію на землю, продаж частки держави в банківській сфері у приватні руки та боротьба з корупцією дадуть поштовх до зростання економіки України, відтак зростання ВВП у 2020 році може прискоритись до 3,4%, а у 2021 році - до 3,8%.

Як повідомляв Укрінформ, заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення була запроваджена ще у 2001 році. З 2002 року мораторій почав діяти як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, після чого парламент неодноразово його продовжував.

У грудні 2018 року Верховна Рада подовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-