З 10 червня набирає чинності новий стандарт на пшеницю - Мінагро

З 10 червня набирає чинності новий стандарт на пшеницю - Мінагро

Укрінформ
Новий стандарт ДСТУ 3768:2019 «Пшениця. Технічні умови» вводиться в дію 10 червня 2019 року до початку нового маркетингового року. 

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Розробка нового стандарту на пшеницю – це результат спільної роботи, знаходження компромісів та врахування інтересів всіх учасників ринку. Стандарт, що важливо, вступає в дію до початку нового маркетингового року 2019/2020, тому не виникне незручностей щодо зміни класів пшениці при зберіганні та транспортуванні», – наголосила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

За її словами, новим у стандарті є скорочення кількості класів зерна пшениці м’якої непродовольчої групи, підвищення та уточнення показників хлібопекарної якості – натури, вмісту домішок, фузаріозних зерен, ушкодження зерна клопом-черепашкою, сили борошна, числа падіння, удосконалення методу визначення сажкових зерен, гармонізація з міжнародними стандартами ISO і європейськими EN посилання на чинні інструкції, регламенти, правила, і норми згідно із законодавством України.

Метою стандарту є оптимізація та удосконалення нормативної бази у сферах виробництва, заготівлі, зберігання, переробки, торгівлі та визначення якості зерна пшениці м’якої та твердої на продовольчі і непродовольчі потреби відповідно до структури її вирощування в Україні.

Читайте також: Ринок Японії є надзвичайно цікавим і перспективним для аграрного експорту - Трофімцева

У профільному міністерстві підкреслили, що стандарт є обов'язковим. Новий стандарт можна придбати у Національному органі стандартизації ДП «УкрНДНЦ» (м. Київ) та регіональних відділеннях центрів метрології і стандартизації. Стандарт повинен мати голограму, що підтверджує його чинність і дозвіл до застосування.

Презентація нового стандарту відбудеться під час 31-ї Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2019» у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-