НБУ може стати інструментом в руках політиків та бізнесменів - Рожкова

НБУ може стати інструментом в руках політиків та бізнесменів - Рожкова

Укрінформ
В Україні незалежність Центрального банку гарантується законом, бо посилення тиску на НБУ - не приватна проблема банку, а небезпека для добробуту кожного громадянина.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова.

"В Україні незалежність Центрального банку гарантується законом. Втрата цієї незалежності означатиме, що Національний банк стане інструментом в руках політиків та бізнесменів. Тоді його робота буде спрямована не на забезпечення цінової та фінансової стабільності, а на задоволення приватних інтересів окремих осіб за рахунок усього суспільства. Посилення тиску на НБУ - не приватна проблема банку, а небезпека для добробуту кожного громадянина", - зауважила Рожкова.

Читайте також: Нацбанк створив сайт для "протидії політикам та олігархам"

Вона зазначила, що у розвинених країнах центральні банки є потужними, невиборними та незалежними. Саме така модель є життєздатною, якщо у центрального банку є чітко визначений мандат, за який він несе відповідальність перед суспільством.

Раніше, у Національному банку заявили про заснування сайту для обстоювання своєї незалежності та висвітлення, "як політики і олігархи намагаються викривити історію і спотворити сприйняття реальності, щоб підлаштувати майбутнє на свою користь".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-