АМПУ в І кварталі втричі збільшила капітальні інвестиції

АМПУ в І кварталі втричі збільшила капітальні інвестиції

Укрінформ
Адміністрація морських портів України (АМПУ) за підсумками роботи першого кварталу поточного року збільшила капітальні інвестиції у 3 рази у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба АМПУ.

«У першому кварталі 2019 року АМПУ інвестувало в розвиток портової інфраструктури 229,3 млн грн, що в 3 рази більше, ніж в перші три місяці минулого року. Зараз ми реалізуємо вісім великих інвестпроектів у портах. П'ять з них мають бути завершені цього року», — підкреслив керівник ДП «АМПУ» Райвіс Вецкаганс.

Зокрема, у Одеському порту це причал 1-з через який працюватиме новий зерноперевантажувальний комплекс компаній Бруклін-Київ і Louis Dreyfus. У Маріупольському — причал №4 під новий зерновий термінал ДП «ММТП». У Миколаївському — причал №8 під потужності з перевалки зернових вантажів і олії. У портах Чорноморськ та Південний завершуються чергові етапи капітального днопоглиблення, які сприятимуть істотному підвищенню конкурентоспроможності як портів в цілому, так і державних та приватних стивідорних компаній, що працюють там.

Читайте також: Морпорти України цьогоріч збільшили перевалку вантажів на 12% - АМПУ

В АМПУ зазначили, що чистий прибуток підприємства за 3 місяці становив 605 811 тис. грн, що на 14,4% менше, ніж за аналогічний період минулого року, коли чистий прибуток склав 707 994 тис. грн.

"Зниження прибутку обумовлене збільшенням операційних витрат, зокрема на проведення експлуатаційного днопоглиблення, яке проводилося в 1 кварталі 2019 р. в портах Херсон, Ізмаїл, Маріуполь, а також на каналах", - деталізували в адміністрації морпортів.

За підсумками перших трьох місяців 2019 року АМПУ перерахувало на користь держави 708,46 млн грн. У порівнянні з аналогічним періодом попереднього року кількість відрахувань до бюджету скоротилася на 43,6%. Це обумовлено тим, що в І кварталі виплачуються дивіденди державі за 4 квартал попереднього року. У 2017 році в цьому періоді діяла норма відрахувань 75%, а в 2018 році, відповідно до рішення Кабміну, вона була скорочена до 50%, крім того на 20% були знижені портові збори.

Дохід АМПУ за звітний період склав 1 792 321 тис. грн, що на 137 млн грн або на 8,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-