Українці у травні по-різному платитимуть за газ - залежно від області

Українці у травні по-різному платитимуть за газ - залежно від області

Інфографіка
Укрінформ
З 1 травня ціни на газ для населення будуть різними в кожному регіоні і залежать від облгазу/міськгазу, до якого приєднаний споживач.

Про це у Facebook зазначив НАК "Нафтогаз України".

"З 1 травня, згідно з рішенням НКРЕКП, по всій території України діє єдиний тариф на транспортування газу, але кожний облгаз має індивідуальний тариф на розподіл газу. Тому ціни на газ для населення будуть різними в кожному регіоні і залежать від облгазу/міськгазу, до якого приєднаний споживач", - йдеться у повідомленні.

Нафтогаз нагадав, на підставі рішення уряду знизив на травень ціну на газ, який він зобов’язаний продавати компаніям посередникам-газзбутам, до 5990 грн тис. кубометрів (без ПДВ), що на 245,51 грн тис. кубометрів менше, ніж ціна, яка діяла в квітні.

Читайте також: Нафтогаз пропонує знизити ціну на газ для населення

Найвищі роздрібні ціни газу будуть у споживачів, які приєднані до мереж: ПАТ "Миколаївгаз" - 8432,93 грн за тис. куб. м; ТОВ "Газовик" (Вінницька обл.) – 8428,61 грн за тис. куб. м; ПАТ "Рівнегаз" - 8426,93 грн за тис. куб. м.

А найнижчі для тих, хто приєднаний до мереж: ПАТ "Київгаз" - 7810,61 грн за тис. куб. м; ПАТ "Кременчукгаз" - 7820,53 грн за тис. куб. м; ПАТ "Харківміськгаз" - 7879,25 грн за тис. куб. м.

У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прокоментували, що також будуть змінюватися тарифи на опалення, але ще невідомо, з якою періодичністю, дане питання наразі вирішується. Також готується нормативна правова база для врегулювання тарифів на гарячу воду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-