Мінагро анонсує розробку плану розвитку держпідприємства

Мінагро анонсує розробку плану розвитку держпідприємства "Конярство України"

Укрінформ
Міністерство аграрної політики та продовольства доручило підготувати проект стратегічного плану розвитку ДП «Конярство України» на п’ять років.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики за підсумкками наради щодо діяльності ДП «Конярство України», яка відбулася під головуванням в. о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої.

"За результатами наради, було доручено підготувати проект стратегічного плану розвитку ДП «Конярство України» на п’ять років, на основі якого відбуватиметься реформування підприємства", - йдеться у повідомленні.

Участь у нараді взяли заступник міністра Володимир Топчій, в. о. керівника ДП «Конярство України» Олександр Войний та керівники філій підприємства.

Учасники зустрічі обговорили діяльність державного підприємства «Конярство України», у тому числі ситуацію у філії «Дніпропетровський кінний завод № 65». За словами в. о. керівника ДП «Конярство України», проблема виникла результаті форс-мажору та була швидко врегульована – необхідні корми завезено.

Факт, що коні перебувають у доброму стані і загрози їх життю немає, підтверджений ветеринарами Держспоживслужби, які виїжджали на огляд коней заводу № 65.

"За оперативними даними, проблемних ситуацій щодо відсутності кормів на жодному з філій ДП «Конярство України» немає", - зазначається у повідомленні.

Визначено, що підприємство щомісяця інформуватиме Мінагро про стан справ з обробітку землі та потребу в кормах по кожній філії.

Як повідомляв Укрінформ, на Дніпропетровщині 200 коней можуть загинути від нестачі корму. Таке повідомлення наприкінці квітня сколихнуло соціальну мережу. За словами зоотехніка-селекціонера філії «Дніпропетровський кінний завод №65» ДП «Конярство України» Ольги Гапонюк, за всю зиму державне підприємство, яке відповідає за це поголів’я коней, надало всього лиш 52 тонни вівса, хоча це лише місячна потреба.

Після розголосу проблемну ситуацію з кормами на Дніпропетровському кінному заводі №65 було оперативно врегульовано: на підприємство завезли 15 тонн вівса та 9 тонн ячменю. Усі тварини отримують необхідну кількість кормів.

У рамках реалізації повноважень з управління об’єктами державної власності, Мінагро детально вивчає причини виникнення ситуації із нестачею кормів, аби не допустити таких випадків у майбутньому.

Читайте також: Україна готова експортувати щонайменше 600 тисяч тонн цукру - Мінагро

У сфері управління Мінагро перебувають 504 самостійних суб’єкти господарювання, серед яких і ДП «Конярство України», що має 17 філій по всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-