Курс гривні до долара з початку року підвищився на 5,5% - Данилишин

Курс гривні до долара з початку року підвищився на 5,5% - Данилишин

Укрінформ
З початку року офіційний курс гривні до долара США зріс на 5,5%, що зумовлено потужними інвестиціями нерезидентів в ОВДП, продовженням експорту сільгосппродукції рекордного минулорічного врожаю та активізацією експорту металопродукції.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова ради Національного банку України Богдан Данилишин.

"Наразі спостерігається серйозне укріплення курсу національної валюти. З початку року офіційний курс гривні до долара США підвищився на 5,5%. В даний час ми бачимо переважання пропозиції валюти над попитом", - написав Данилишин.

Зростання курсу гривні, на його думку, обумовлено такими чинниками:

- потужними інвестиціями нерезидентів в ОВДП – з 1 січня по 3 травня обсяг ОВДП у власності нерезидентів збільшився на 31 млрд грн (у більше як в 5 разів);

продовженням експорту сільгосппродукції рекордного минулорічного врожаю та відносно вдалою кон’юнктурою основних ринків для України експортних агротоварів (кукурудза, соняшникова олія, пшениця).

Читайте також: Гривня міцніє, стискаючи, на жаль, курсову пружину

За словами Данилишина, зміцненню гривні сприяють і активізація експорту металопродукції (через сезонне відновлення) та непогана цінова ситуація на світовому ринку сталі й залізної руди. А також залучення боргового капіталу (529 млн. євро кредиту під гарантії Світового банку та дорозміщення облігацій зовнішньої державної позики 2018 року на суму 350 млн дол.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-