Гройсман назвав дедлайн для запуску аудиту Укроборонпрому

Гройсман назвав дедлайн для запуску аудиту Укроборонпрому

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман виступає за проведення аудиту оборонно-промислового комплексу України, і зокрема концерну Укроборонпром, не пізніше ніж через 10 днів.

Про це він сказав під час засідання уряду в середу, повідомляє Урядовий портал.

За словами прем’єра, країні, яка воює, потрібний вільний від корупції, прозорий та підзвітний оборонно-промисловий комплекс.

«Нам важливо зрозуміти, як функціонує концерн Укроборонпром. Кожна гривня, яка там витрачається, – це кошти українського народу. Все, що не є таємницею там, має стати відкритим для людей. Протягом 10 днів потрібно завершити переговорні процедури з аудиторськими компаніями, визначити переможця і розпочати публічний фінансовий аудит концерну Укроборонпром. Це буде чесно і відповідально щодо суспільства та військових», – сказав Гройсман.

Відповідальним за координацію всіх дій визначено Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Читайте також: Радник Зеленського запропонував уряду допомогу в аудиті Укроборонпрому

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко ініціював аудит держконцерну Укроборонпром за участю міжнародних експертів після оприлюднення журналістського розслідування про корупцію в оборонній сфері.

16 березня глава держави підписав указ, яким ввів у дію відповідне рішення РНБО від 6 березня "Про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення", в якому йдеться про аудит Укроборонпрому.

26 квітня у Верховній Раді зареєстровано законопроект, який пропонує ліквідувати ДК "Укроборонпром" та визначити повноваження центрального органу виконавчої влади, що забезпечуватиме формування та реалізацію державної військово-промислової політики.

Генеральний директор Укроборонпрому Павло Букін заявив про готовність до аудиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-