Президент перепризначив голову Нацкомісії у сфері зв'язку та інформатизації

Президент перепризначив голову Нацкомісії у сфері зв'язку та інформатизації

Укрінформ
Президент звільнив і заново призначив Олександра Животовського на посаді голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

Відповідні укази опубліковані на сайті Глави держави.

Так, указом №220/2019 Президент звільнив Олександра Животовського з посади Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, відповідно до пункту 6 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України.

Наступним указом №221/2019 Глава держави поновив на посаді голови цієї Нацкомісії Петра Яцука.

Проте указом №222/2019 Яцука звільнено з посади голови регулятора “з підстав, передбачених Законом України «Про очищення влади» (пункт 72 частини першої статті 36 Кодексу законів про працю України)”.

Водночас згідно з указом №223/2019 Президент знову призначив Олександра Животовського головою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

Читайте також: Порошенко нагородив орденами Туска та Юнкера

Як відомо, Яцук обіймав посаду голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації із грудня 2011 року до травня 2014 року.

Яцук та ще п’ятеро членів НКРЗІ були звільнені указом в.о. Президента України, Голови Верховної Ради Олександра Турчинова №478/2014 від 17 травня 2014 року.

Пізніше звільнений голова регулятора подав позов у Вищий адміністративний суд з вимогою поновлення на посаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-