Бізнес-форум ЄБРР: Маркарова у Сараєво зустрілася з ключовими партнерами України

Бізнес-форум ЄБРР: Маркарова у Сараєво зустрілася з ключовими партнерами України

Фото
Укрінформ
Під час робочого візиту до Сараєва, де проходили щорічні зустрічі та бізнес-форум Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), команда Міністерства фінансів на чолі з міністром Оксаною Маркаровою активно працювала з ключовими міжнародними партнерами України.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Добіг кінця робочий візит команди Мінфіну на чолі з міністром фінансів Оксаною Маркаровою до Сараєва, де цього року проходили щорічні зустрічі та бізнес-форум Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час візиту, що тривав із 8 по 9 травня, делегація Мінфіну активно працювала та зустрілася з ключовими для України міжнародними партнерами.

Зокрема, під час зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Сумою Чакрабарті обговорили поточний стан співпраці, позитивні наслідки перегляду портфеля проектів ЄБРР в Україні та подальші кроки щодо їх реалізації.

На зустрічі з віце-президентом Світового банку по регіону Європи та Центральної Азії Сірілом Мюллером приділили увагу успіхам України у процесі впровадження реформ у контексті співпраці зі Світовим банком.

Із заступником міністра фінансів США з міжнародних фінансів та розвитку Джеффрі Окамото обговорювався прогрес у веденні виважених економічної та фіскальної політик, результатом чого є поступове покращення економічних показників, а також співпраця між Україною та США.

Зустріч із директором Департаменту міжнародних фінансів Держказначейства Великої Британії Марком Боуманом була присвячена питанням реформи ДФС, уникнення подвійного оподаткування та призначення суддів Вищого антикорупційного суду як показник прогресу у боротьбі з корупцією.

Крім того, міністр фінансів України була одним із спікерів на дискусійних панелях “Україна – продовження курсу змін” та "Міграція в регіоні ЄБРР: перетворення викликів на можливості".

«Мінфін України дотримується найкращих практик виваженої фіскальної політики, що дозволяє нам повністю і своєчасно обслуговувати борг. Саме тому країні вдалося зменшити його з 71,8% ВВП у 2017 році до 60,9% ВВП у 2018 році. Фіскальна консолідація також дозволила зберегти дефіцит бюджету на рівні до 2,4% ВВП у 2018 році, що було передбачено програмою МВФ, і цього року ми плануємо продовжувати його скорочення», – зазначила під час свого виступу Маркарова.

Читайте також: Мінфін незабаром представить Кабміну трирічну бюджетну декларацію

Щорічні зустрічі ЄБРР вкотре підтвердили, що впровадження структурних змін – єдиний правильний шлях, яким рухається країна, і який здатен кардинально схилити політичні ваги в бік демократії та прискореного економічного розвитку, підсумували у Мінфіні.

Фото: facebook.com/oksana.markarova

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-