Суд скасував мільйонні вимоги Фіскальної служби до МАУ

Суд скасував мільйонні вимоги Фіскальної служби до МАУ

Укрінформ
Шостий апеляційний адміністративний суд скасував вимогу Офісу великих платників Державної фіскальної служби щодо грошового зобов`язання з ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» податків та зборів у розмірі 59,96 млн.
Про це повідомляє Finbalance.

"Відповідно до ухвали Шостого апеляційного адмінсуду (по справі №640/20024/18) Офіс великих платників податків ДФС подав апеляційну скаргу на рішення Окружного адмінсуду м. Києва від 5 лютого 2019, яким було задоволено позов ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» та скасовано податкове повідомлення-рішення Офісу великих платників ДФС від 6 вересня 2018, яким визначено суму грошового зобов`язання з податків та зборів у розмірі 59,96 млн грн (у т.ч. за податковим зобов`язанням - 56,3 млн грн, за штрафними санкціями - 3,6 млн грн)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з судовими матеріалами, в ході податкової перевірки було встановлено, що на підставі угоди оперативного лізингу МАУ в 2013-2015 рр. сплатила для компанії-нерезидента (Fintas Aviation Leasing UK One Limited) за оренду двох літаків 431,6 млн грн. При цьому авіакомпанія скористалася пільгами (звільнення від оподаткування джерела формування доходу), наданими статтею 8 «Морський і повітряний транспорт» Конвенції між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії про усунення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і на приріст вартості майна. У ДФС з цим рішенням не погодились та вирішили стягнути з компанії Коломойського недоотримані податки та штраф.

Читайте також: МАУ знизила ціни на низку рейсів до кінця червня

Проаналізувавши матеріали справи, Окружний адмінсуд м. Києва дійшов висновку, що “позивач звільнений від оподаткування прибутку нерезидента”.

Крім того, суд вказав, що документальна виїзна перевірка позивача проводилась податківцями у період з 23 травня 2018 по 7 серпня 2018, а відповідь від компетентного органу Великобританії на запит ДФС надійшла 13 вересень 2016 - “тобто поза межами проведеної перевірки”.

У суді також зазначили, що вказане свідчить про те, що відповідач діяв з перевищенням своїх повноважень, що потягло за собою неправомірне втручання в господарську діяльність позивача, а документи, що покладено відповідачем в основу акту позапланової документальної виїзної перевірки від 15 серпня 2018 року отримано без дотримання законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-