Аналітики прогнозують незначне зростання курсу долара до гривні

Аналітики прогнозують незначне зростання курсу долара до гривні

Укрінформ
В Україні поточного тижня очікується незначне зростання долара до гривні, готівковий долар у банках може торгуватися близько 26,5 - 26,7 грн.

Про це йдеться в прес-релізі Альпарі, який є в розпорядженні Укрінформу.

"Цього тижня ми очікуємо незначного зростання долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися за тиждень близько 26,6 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 26,5/26,7 грн", - йдеться у повідомленні.

В Альпарі повідомляють, що минулого тижня курс долара до гривні на різних сегментах валютного ринку змінився різноспрямовано. З минулого понеділка по середу торгів на міжбанківському ринку не було, тому за базу порівняння беруться курси, встановлені напередодні свят.

Читайте також: НБУ визначив переможців першого етапу конкурсу на кращу монету 2018 року

Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 26,62 грн до 26,48 грн (-0,5%). Незважаючи на велику кількість вихідних, свят і переносів, курс долара зберігає свою стабільність до гривні. Підприємства-імпортери, банки і спекулянти зменшили свою активність, а населення, навпаки, переводить валюту в гривню, щоб витрачати її в святкові дні. Низька активність збережеться і найближчого тижня, а динаміка долара залишиться досить скромною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-