Пропоноване загальне декларування не торкнеться бюджетників - радник Зеленського

Пропоноване загальне декларування не торкнеться бюджетників - радник Зеленського

Укрінформ
Пропоноване командою новообраного президента Володимира Зеленського загальне декларування не стосуватиметься громадян, які отримують доходи тільки від держави.

Про це член "ЗеКоманди" Данило Гетманцев написав в Facebook.

"Загальне декларування за нашою пропозицією не стосується тих, хто отримує доходи тільки від держави. У ньому просто немає сенсу. І тим самим, що платник податків не подає декларацію, він підтверджує, що ніяких інших доходів у нього немає ", - пояснив радник Зеленського.

Гетманцев переконаний, що загальне декларування - це захід, що виходить далеко за межі податкової системи як такої, яка, серед іншого, впливає на формат взаємин держави і громадянина. Експерт підкреслює, що декларування має відбуватися в електронній формі.

"Загальне декларування - це не перший крок, а один з послідовних кроків, які ми пропонуємо реалізувати слідом за податковою амністією капіталів, за яку, як відомо, проголосували 73% виборців", - написав Гетманцев.

Він переконаний, що податки мають платити всі.

"Тому так, ми повинні в першу чергу нівелювати можливість ухилення від оподаткування великого бізнесу і олігахов. Як? Автоматичний обмін податковою інформацією, імплементація в законодавство України плану BEPS, трансферне ціноутворення, реальні зміни на митниці, відповідальність за незаконне збагачення тощо ", - пояснив радник Зеленського.

Читайте також: Радник Зеленського не вважає перешкодою інавгурації День пам’яті жертв репресій

Гетманцев також зазначив, що загальне декларування - це "можливість, зокрема, впровадження породинного оподаткування доходів (як альтернативи), а також максимального використання податкових відрахувань (податкових знижок), коли платник податків, з огляду на власні доходи і витрати протягом року зможе суттєво зменшити суму податку до платежу".

Як повідомлялося, раніше Данило Гетманцев в інтерв'ю виданню "Цензор.нет" заявив, що команда Зеленського планує запропонувати загальне декларування доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-