В Укрнафті сказали, коли розподілять понад 6 мільярдів прибутку за 2018 рік

В Укрнафті сказали, коли розподілять понад 6 мільярдів прибутку за 2018 рік

Укрінформ
ПАТ "Укрнафта" розподілить 6,2 млрд грн прибутку за 2018 рік на наступних загальних зборах після публікації постанови уряду про базовий норматив відрахувань до державного бюджету.

Про це під час брифінгу повідомив голова наглядової ради ПАТ "Укрнафтра" Юрій Вітренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Укрнафта у минулому році отримала досить значний прибуток - 6,2 млрд грн. Відповідно, на загальних зборах розглядалося питання розподілу прибутку", - розповів Вітренко.

За його словами, Нафтогаз запропонував розподілити кошти таким чином, щоб вони пішли на погашення податкової заборгованості, яку має Укрнафта, та сплату дивідендів.

Він наголосив, що у період підготовки загальних зборів Укрнафти уряд затвердив базовий норматив відрахувань, однак постанова ще не була опублікована.

"Ми не знаємо, який базовий норматив затверджений урядом. Таким чином, ми не можемо розподілити прибуток Укрнафти. Ми очікуємо, що найближчим часом уряд опублікує свою постанову, на наступні загальні збори Укрнафти ми винесемо питання розподілу прибутку відповідно до базового нормативу. Це також означає, що попри варіанти, які ми б хотіли бачити, коли весь прибуток направляється на погашення податкового боргу, частина цього прибутку буде розподілена між акціонерами", - прокоментував Вітренко.

Читайте також: Укрнафта цьогоріч збільшила видобуток нафти й конденсату на 6,4%

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня акціонери ПАТ "Укрнафта" обрали новий склад наглядової ради та ухвалили достроково припинити повноваження голови правління Марка Роллінса з 30 квітня 2019 року. За квотою мажоритарного акціонера НАК "Нафтогаз України" до складу наглядової ради увійшли Юрій Вітренко, Ярослав Теклюк та Поліна Загнітко. Інтереси міноритарних акціонерів представлятимуть Яна Мануілова та Уріел Цві Лейбер. На позиції незалежних директорів наглядової ради Укрнафти обрані: Андрій Бойцун, Олена Макеєва, Олег Мозговий, Микола Почапський, Андрій Процик та Павло Загороднюк.

За рішенням акціонерів, з 1 травня 2019 року Олег Гез, чинний заступник голови правління та виконавчий віце-президент з питань збуту, тимчасово виконуватиме обов’язки голови правління Укрнафти до обрання нового очільника

12 квітня наглядова рада ПАТ "Укрнафта" обрала своїм головою виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка.

У Нафтогазі заявляють, що податковий борг ПАТ "Укрнафта" разом зі штрафами та пенями може сягнути 30 млрд гривень; він може бути повністю погашений шляхом продажу 4,062 млрд кубометрів природного газу НАК "Нафтогаз України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-