Заморозки не позначилися на сходах посівів зернових культур - Трофімцева

Заморозки не позначилися на сходах посівів зернових культур - Трофімцева

Укрінформ
Заморозки, які спостерігалися протягом минулого тижня в Україні, не були небезпечними для сходів ранніх ярих та зернобобових культур.

Про це Укрінформу розповіла в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.

“Зараз склались задовільні агрометеорологічні умови для росту та розвитку як озимих, так і ранніх ярих зернових та зернобобових культур, проведення сівби пізніх сільськогосподарських культур. Наявність заморозків, що спостерігалось у окремих районах, не було небезпечним для сходів ранніх ярих та зернобобових культур”, - поінформувала Трофімцева.

Вона зазначила, що на переважній частині території країни протягом останнього тижня пройшли дощі різної інтенсивності, що істотно покращило запаси вологи у ґрунті.

“Що стосується садів, за оперативною інформацією, що надходить з різних регіонів, в садах України масштабних пошкоджень від заморозків квітучих садів кісточкових порід не відбулося. Проте, погодні умови (низька температура та дощі) не сприяють формуванню високих врожаїв цих культур у поточному році”, - наголосила в.о.міністра.

Читайте також: В Україні ранні зернові посіяли вже на 93% запланованих площ - Мінагро

Посадовець зауважила, що більш точні прогнози щодо стану сільськогосподарських культур можна буде зробити орієнтовно через місяць.

Як повідомляв Укрінформ, посівна кампанія у 2019 році розпочалася на місяць раніше, ніж у минулому році. Станом на 22 квітня українські аграрії посіяли ранніх ярих зернових та зернобобових культур на площі 2,1 млн га або 93% до прогнозу. Загалом, посівна площа сільськогосподарських культур в усіх категоріях господарств України під урожай 2019 року очікується в межах 27,7 млн га або на рівні 2018 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-