Цьогоріч оборот підприємств роздрібної торгівлі збільшився на 12,5% — Держстат

Цьогоріч оборот підприємств роздрібної торгівлі збільшився на 12,5% — Держстат

Укрінформ
У січні-березні 2019 року оборот українських підприємств роздрібної торгівлі збільшився на 12,5% у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.

Про це повідомляє Державна служба статистики України.

За І квартал поточного року оборот українських підприємств роздрібної торгівлі становив 235,8 млрд грн, що на 12,5% більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

Серед регіонів України найбільшого обороту досягли роздрібні підприємства Києва (45,05 млрд грн). Друге місце за цим показником посіла Дніпропетровська (22,2 млрд грн), третє - Харківська (19,1 млрд грн) області.

Найменший оборот продемонстрували роздрібні підприємства Луганської (2,2 млрд грн), Тернопільської (3,36 млрд грн) та Чернівецької (3,6 млрд грн) областей.

Читайте також: За рік "фруктовий кошик" подешевшав на 6% - експерти

Як повідомлялось, за даними Держстату, за 2018 рік оборот українських підприємств роздрібної торгівлі становив 930,6 млрд грн, що на 14% більше, ніж на 2017 рік.

Наведена інформація включає дані щодо роздрібного товарообороту підприємств (юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців), основним видом економічної діяльності яких є роздрібна торгівля. Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-