Ситуація з “Приватом” змусила банки запастися готівкою - експерт

Ситуація з “Приватом” змусила банки запастися готівкою - експерт

Укрінформ
У ситуації навколо ПриватБанку банки перестрахувалися, обмінявши в п'ятницю, 19 квітня, безготівкову гривню на готівку на суму 3,1 млрд грн для поповнення банкоматів й кас відділень.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив фінансовий аналітик групи ICU Михайло Демків.

"Від справ політичних назад до економічних. Ситуація навколо ПриватБанку паніки не викликала, але банки перестрахувалися, обмінявши безготівкову гривню на готівку на суму 3,1 млрд грн в п'ятницю для поповнення банкоматів й кас відділень. Це один із найбільших показників з початку 2017 (коли ми отримали можливість бачити такого роду дані)", - написав Демків.

Він зазначив, що такий попит на готівку спостерігається перед довгими вихідними (7 березня минулого року) чи новорічними святами (28 грудня 2017 року). Обсяг готівкової гривні в обігу зріс до 387,5 млрд грн на ранок понеділка - суттєво менше новорічного піка в 400 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Розгляд даної справи тривав із червня 2017 року, її розмір перевищував 50 томів.

Читайте також: У НБУ розповіли, чому рішення щодо ПриватБанку “гальмує” співпрацю з міжнародними партнерами

В Окружному адміністративному суді Києва пояснили своє рішення стосовно визнання незаконною націоналізації ПриватБанку тим, що відповідачі у цій справі не довели правомірності віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Водночас у Національному банку наполягають, що рішення стосовно неплатоспроможності ПриватБанку ухвалювалося на основі аналізу якості його активів, в результаті чого було зафіксовано від'ємний капітал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-