У НБУ розповіли, чому рішення щодо ПриватБанку “гальмує” співпрацю з міжнародними партнерами

У НБУ розповіли, чому рішення щодо ПриватБанку “гальмує” співпрацю з міжнародними партнерами

Укрінформ
Рішення судів щодо оскарження націоналізації ПриватБанку ускладнюють роботу з міжнародними фінансовими інституціями, оскільки створюють певну правову невизначеність.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

"Останні рішення судів щодо оскарження націоналізації ПриватБанку не набрали законної сили та будуть оскаржені. Водночас подібні судові практики ускладнюють роботу з міжнародними фінансовими інституціями, оскільки створюють певну правову невизначеність", - йдеться у повідомленні.

У Нацбанку наголосили, що міжнародні партнери України вже виступили з відповідними публічними заявами. Проте НБУ буде і надалі продовжувати послідовно відстоювати свою позицію в усіх судових процесах, учасником яких він є.

Читайте також: Ситуація з ПриватБанком: Южаніна сподівається, що Україна отримає транші МВФ

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Також від 20 квітня було винесено рішення Печерського районного суду м. Києва про розірвання договору особистої поруки Ігоря Коломойського за кредитами рефінансування ПриватБанку, отриманими до входження держави в капітал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-