Фінплан Укренерго на цей рік передбачає 7,55 мільярда доходів

Фінплан Укренерго на цей рік передбачає 7,55 мільярда доходів

Укрінформ
Фінансовий план державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго» на 2019 рік передбачає доходи у сумі 7,55 млрд грн та витрати - у сумі 5,19 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"27 березня Кабінет Міністрів України затвердив фінансовий план державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго» на 2019 рік, розроблений з урахуванням прогнозних макропоказників економічного розвитку країни та цілей Енергетичної стратегії України до 2035 року. План передбачає: доходи у сумі 7 552, 3 млн грн, витрати у сумі 5 193,6 млн грн, виплати на користь держави у розмірі 2 044,9 млн грн, реалізацію пріоритетних проектів на суму 3 912,8 млн грн (без ПДВ)", - ідеться в повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що документ дозволяє створити належні умови для виконання ключових статутних завдань Укренерго та стабілізації його фінансового стану, а також створює умови для подальшого розвитку підприємства.

Читайте також: Мінфін спростив реєстрацію касових апаратів

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів України отримало право на управління державним підприємством «НЕК «Укренерго» 4 лютого 2019 року. Відповідний акт приймання-передачі було підписано Комісією з питань передачі цілісного майнового комплексу ДП «НЕК «Укренерго», створеною Мінфіном на виконання розпорядження КМУ від 14 листопада 2018 року №1001. З моменту підписання документу Укренерго перейшло зі сфери Міністерства енергетики та вугільної промисловості до Міністерства фінансів.

22 лютого 2019 року Міністерство фінансів створило комісію з реорганізації державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго»» в приватне акціонерне товариство (ПрАТ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-