Мінфін не має пропозицій від інвесторів щодо купівлі ПриватБанку

Мінфін не має пропозицій від інвесторів щодо купівлі ПриватБанку

Укрінформ
У Міністерстві фінансів не отримували жодних конкретних пропозицій від потенційних інвесторів щодо купівлі ПриватБанку.

Про це на прес-брифінгу щодо оскарження рішення про націоналізацію ПАТ КБ "ПриватБанк" сказав заступник міністра фінансів Юрій Гелетей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У контексті ПриватБанку ми ставимо собі завдання в короткостроковій перспективі продати нашу частку. На даному етапі жодних конкретних пропозицій не надходило. Але нашою стратегічної метою є скорочення частки держави на банківському ринку і, зокрема, вихід із власності у середньостроковій перспективі з капіталу ПриватБанку. Ми ставимо собі за мету протягом наступних 2-5 років реалізувати цю мету", - сказав Гелетей.

Як повідомляв Укрінформ, голова Наглядової ради ПАТ КБ "ПриватБанк" Енгін Акчакоча заявляв, що єдиний спосіб зміни власника ПриватБанку – це продаж міжнародному інвестору з відмінною репутацією. Єдиним акціонером банку, якому належать 100% акцій банку, є держава в особі Міністерства фінансів України.

Читайте також: Експерт про ситуацію з ПриватБанком: Не треба бігти купувати долари

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Розгляд даної справи тривав із червня 2017 року, її розмір перевищував 50 томів.

В Окружному адміністративному суді Києва пояснили своє рішення стосовно визнання незаконною націоналізації ПриватБанку тим, що відповідачі у цій справі не довели правомірності віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Водночас у Національному банку наполягають, що рішення стосовно неплатоспроможності ПриватБанку ухвалювалося на основі аналізу якості його активів, в результаті чого було зафіксовано від'ємний капітал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-