ПриватБанк працює стабільно, а рішення суду буде оскаржене — Гройсман

ПриватБанк працює стабільно, а рішення суду буде оскаржене — Гройсман

Укрінформ
Судове рішення, яким націоналізацію ПриватБанку визнано незаконним, буде оскаржене, а сама фінустанова працює стабільно.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив під час робочої поїздки до Маріуполя Донецької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я підтримую позицію Національного банку та Мінфіну (щодо підготовки апеляції - ред). По-перше, це рішення не вступило у законну силу. По-друге, воно має бути оскаржене відповідно до процедур, і те, що я бачив інформацію НБУ та Міністерства фінансів, то вони абсолютно упевнені у своїй правоті”, - сказав Гройсман.

Він зазначив, що зараз більше зосереджений на питанні збереження коштів вкладників ПриватБанку та державних ресурсів. “Для мене важливою і надалі є стабільність, захист інтересів вкладників та коштів держави. Хочу нагадати про те, що держава докапіталізувала банк на 155 млрд грн, він у доброму стані, і мене цікавить доля грошей вкладників. Я вважаю це важливим, а решту з'ясують юристи”, - сказав Гройсман.

Читайте також: Мінфін подає апеляцію на рішення суду щодо ПриватБанку

Водночас, на запитання про те, чи можна це рішення суду пов’язати з тим, що колишній співвласник ПриватБанку Ігор Коломойський начебто має зв’язок з одним із кандидатів на пост Президента, Прем’єр-міністр відповів, що не хоче політизувати це питання. "Було рішення суду, і буде оскарження. Без політики, мене цікавить одне – захист інтересів українців і збереження ресурсів держави. Банк працює стабільно”, - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку.

У Національному банку та Міністерстві фінансів вже заявили, що готують апеляційні скарги на це рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-