Мінфін подає апеляцію на рішення суду щодо ПриватБанку

Мінфін подає апеляцію на рішення суду щодо ПриватБанку

Укрінформ
У Міністерстві фінансів готуються до подання апеляції на рішення суду щодо незаконної націоналізації ПриватБанку.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва за позовом колишнього співвласника Приватбанку Ігоря Коломойського прийняв рішення, яким встановив процедуру виведення неплатоспроможного ПАТ КБ "Приватбанк" з ринку за участю держави, такою, що порушує норми чинного законодавства. Міністерство фінансів України не погоджується із зазначеним рішенням та готується до подання апеляційної скарги", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначають, що рішення про виведення неплатоспроможного Приватбанку за участю держави приймалось відповідно до норм чинного законодавства, воно було підтримане Радою національної безпеки та оборони та урядом України з метою забезпечення фінансової стабільності та збереження коштів громадян. Забезпечення виконання усіма банками, які працюють в Україні, регулятивних вимог та вимог до капіталу є визначальним для забезпечення стійкості банківської системи і підтримки суспільної довіри. Капітал ПриватБанку мав від’ємне значення, і держава стала гарантом виконання усіх зобов’язань перед клієнтами банку та збереження коштів громадян.

Прийнявши вимушене рішення про націоналізацію та рекапіталізацію ПриватБанку, держава вклала в цей банк 155,3 млрд грн. Це був складний, але необхідний крок для забезпечення стабільності банківської системи та економіки загалом.

За останні два роки в банку впроваджено стандарти корпоративного управління, що відповідають найкращим міжнародним практикам, вдосконалено модель управління ризиками, продовжують запроваджуватися інноваційні технологічні рішення, а позитивні фінансові результати діяльності ПриватБанку говорять самі за себе.

"Рівень покриття зобов'язань високоліквідними активами дозволяє банку забезпечувати стабільний фінансовий стан, високу платіжну дисципліну і своєчасне виконання вимог перед клієнтами. І зараз наше завдання – захистити інвестицію держави, внесок кожного українця", - наголошують у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Розгляд даної справи тривав з червня 2017 року, її розмір перевищував 50 томів.

Читайте також: Нацбанк оскаржить рішення суду щодо ПриватБанку

Процедура націоналізації ПАТ «КБ «ПриватБанк» була визнана судом безпідставною та такою, що здійснена з численними порушенням діючого на той момент законодавства, наслідком чого стало неправомірне втручання держави у право акціонерів Банку, у тому числі позивача, мирно володіти належним їм майном, що є порушенням як вимог національного законодавства, в тому числі Конституції України, так і положень міжнародних стандартів у цій сфері.

Читайте також: Суд визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку

Національний банк України також готує апеляційну скаргу на це рішення Окружного адміністративного суду міста Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-