В Україні 71% потужностей відновлюваної енергетики - сонячні електростанції

В Україні 71% потужностей відновлюваної енергетики - сонячні електростанції

Фото
Укрінформ
В Україні 2200 МВт потужностей відновлюваної енергетики припадає на сонячні електростанції (СЕС). Це — 71% у загальній структурі "зеленої" генерації.

Про це повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження.

«На сьогодні в Україні вже працює понад 3000 МВт потужностей, що генерують електроенергію з відновлюваних джерел. З них понад 2200 МВт (71%) – це сонячні електростанції. Тільки за I квартал 2019 року введено в експлуатацію понад 860 МВт потужностей відновлюваної електроенергетики, більшість з яких – це майже 700 МВт СЕС", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Понад 30 ОТГ співпрацюватимуть з Держенергоефективності

За словами голови Держенергоефективності Сергія Савчука, завдяки ефективному законодавству за останні 5 років у відновлювану електроенергетику інвестовано близько 2 млрд євро.

Він зазначив, що на ринку альтернативної енергетики активно працюють банки та міжнародні фінансові організації.

"Для прикладу, із початку роботи спільної з IFC програми еко-банкінгу в 2016 році Укргазбанк надав понад 520 млн євро кредитів для 146 проектів загальною потужністю майже 1000 МВт. Переважна частина проектів – це сонячні та вітрові станції", - повідомили у Державному агентстві.

У Держенергоефективності заявляють про високу зацікавленість інвесторів в українському ринку та готовність впроваджувати нові проекти.

Як повідомлялося, до другого читання готується проект закону №8449-д щодо переходу на прозору конкурентну систему "зелених" аукціонів. Ухвалення законопроекту дозволить встановити справедливу ринкову ціну на «зелену» електроенергію, створити прозору конкуренцію на ринку, надати гарантії інвесторам та фінансовим установам щодо реалізації проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-