В Україні запустили програму з підготовки енергоаудиторів

В Україні запустили програму з підготовки енергоаудиторів

Укрінформ
В Україні стартувала програма з підготовки енергоаудиторів на базі вищих навчальних закладів.

Про це під час запуску програми з підготовки енергоаудиторів на базі вищих навчальних закладів у НТУУ "КПІ ім. Сікорського" сказав віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Починається масштабний проект підготовки енергоаудиторів в Україні. В 2017 році були підписані два дуже важливі закони - занон про Фонд енергоефективності та закон про енергоефективність будівель. Підписавши ці закони, Президент Порошенко запустив ті програми, які Україна чекала усі роки незалежності. Він сказав, що енергоефективність дорівнює енергонезалежності. Це основні фактори, які сьогодні впливають на швидкість розвитку країни", - наголосив Зубко.

Він зазначив, що саме від компетентності майбутніх енергоаудиторів залежатиме, наскільки швидко просуватиметься реформа енергоефективності вперед. Без підготовки енергоаудиторів, без якісного аналізу споживання ресурсів рухатися вперед на шляху впровадження реформи неможливо.

"Інженерний потенціал України величезний. Але за роки незалежності ми постійно опинялися у ситуації, де нам казали: "Газ буде дешевий". Водночас ми на одиницю валової продукції витрачаємо в 2-3 рази більше енергоресурсів, ніж будь-яка країна ЄС, у житловому секторі - в 4 рази більше, ніж будь-яка країна ЄС. У нас 200 кВт на 1 м квадратний щорічно, у Польщі це 75 кВт, у Німеччині - 50 кВт. Ми, як Українці, будемо ставити собі амбітні цілі", - розповів Зубко.

Читайте також: НБУ визначив банки, які братимуть участь у валютних інтервенціях

Він нагадав, що Україна, рухаючись шляхом євроінтеграції, має виконати конкретні маршрутні карти, ухвалити законодавчу базу.

"Ми чекаємо від парламенту рамковий закон про енергоефективність, який дасть відповіді щодо житлового сектору, транпорту, промисловості. Ми хочемо, щоб українська продукція була конкурентоздатною на ринках ЄС, для цього треба скорочувати споживання енергоресурсів", - додав Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-